Во согласност со актуелните и планираните развојни активности Техномаркет Македонија бара вредни, стручни и совесни личности за следниве позиции:

Комерцијалисти

Потрени квалификации:

 • ВСС – пожелно техничка насока
 • Предност е предходно работно искуство на слична позиција
 • Напредно користење на компјутер
 • Активно познавање на англиски јазик
 • Возачка дозвола Б категорија

Опис на задачите: 

 • Развивање и одржување на односи со домашни и странски клиенти, комуникација со постоечки и потенцијални клиенти
 • Планирање и организирање на продажни активности
 • Следење на продажбата и превземање на активности за зголемување на продажбата
 • Развој на пазарот како и унапредување на продажба согласно пазарните можности. 

Вештини и способности:

 • Одлични комуникациски и преговарачки вештини
 • Динамични, иницијативни и насочени кон резултати
 • Ориентираност кон клиенти
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Самоиницијативност  

На избраните кандидати им нудиме работа во современа и динамична деловна средина, можност за постојано лично усовршување. Доколку сакате предизвик, лесно се прилагодувате, имате позитивен и професионален пристап кон работата и поседувате добри комуникациски способности, Ве повикуваме да се приклучите на нашиот тим на работно место „Комерцијалист“. Вашата професионална биографија (CV) можете да ги испратите на следната е-мејл адреса: vrabotuvanje@tehnomarket.com.mk