Техномаркет - ПРОФИЛ

 

ЗА НАС

Техномаркет претставува малопродажен ланец за техника кој на регионално ниво датира уште од 1997 година. Првата продавница со овој брeнд е отворена на македонскиот пазар во 2003 година. Техномаркет Македонија е дистрибутер на производите од светски познатите брендови Panasonic, Electrolux, SONY, Philips, Daewoo, Tefal, Krups, Lafe, Zanussi, AEG, Rowenta, Gorenje, LG, Braun, Whirlpool, Indesit, Amica, Hansa, Ariston и многу други.

 

 

Историја

Брендот Техномаркет се појави на овој пазар како промотор на најсовремената технологија во областа на апаратите за домакинство, црната (ТВ, аудио, видео) и белата техника, како и IT производите. Првата продавница на брендот Техномаркет е отворена во Скопје, во 2003 година,на улица Скупи, на површина од 1.750 м2.

Набрзо потоа беше отворен и најголемиот продажен салон на Техномаркет во Скопје - кај Градскиот Стадион во Градски Парк и првиот продажен салон надвор од Скопје - во Битола. Оттогаш Техномаркет почна интензивно да ја шири својата продажна мрежа и да ги доближува своите производи и услуги до сé поголем број на потрошувачи. Денес, Техномаркет има 12 продажни салони ширум земјава – во сите поголеми градови низ Македонија, сопствена логистичка мрежа, сопствен царински склад и сопствен сервис.

Во продажните салони на Техномаркет можат да се најдат апаратите за домаќинство од познатите брендови Samsung, Philips, Sony, Panasonic, Electrolux, Zanussi, AEG, NEO, Daewoo, Indesit, Hotpoint Ariston, Rowenta, Tefal, Moulinex, Krups и многу други светски брендови. Особена гордост за Техномаркет претставува лансирањето на сопствениот бренд NEO, кој стана особено препознатлив и баран на домашниот пазар.

Водени од желбата да се донесат најновите технолошки производи по прифатливи цени, да се има одлична логистика–достава по домовите на потрошувачите, пост–продажни активности, достапност и сервис на производите, како и обучен персонал кој е секогаш расположен да одговори на сите прашања на клиентите, годинава Техномаркет прославува 14 години успешно работење на македонскиот пазар.

Со цел да ги направи подостапни производите до сите потрошувачи, Техномаркет постојано организира бројни промоции, акции, наградни игри, програми за најверните купувачи, како и бројни настани од промотивен карактер. Во насока на излегување во пресрет на потрошувачите, Техномаркет овозможува купувачот да одбере на кој начин ќе го купи производот и тоа: на кредит, со кредитни картички или пак преку синдикална продажба на рати. Како предвесник на најновите трендови, Техномаркет од 2011 година воведе и онлајн купување, кое се воведе во насока на олеснување на процесот на купување.

Нашите купувачи се одлучуваат за производи од продажните салони на Техномаркет бидејки знаат дека купуваат производ кој директно доаѓа од самиот производител, кој содржи оригинална гарантна карта и за кој има обезбеден сервис и резервни делови и сите останати привилегии кои ги нуди производителот. Поради сите овие бенефиции за купувачот, Техномаркет често го идентификуваат со две клучни реченици- “Техномаркет- нештата што работат” и “ Техномаркет го прави животот полесен“.

Во рамките на К&K, од 2007 година почнува да фунционира Техномаркет сервисот, кој ги поддржува сите активности на Техномаркетите низ Македонија како овластен сервисер за производите на Samsung, Whirpool, NEO, Panasonic и Daewoo.  К&К сервисот соработува и со бројни сервиси низ целата земја.

 

ВИЗИЈА:

·Да го подобриме целокупниот квалитет на живеење на потрошувачите со најнови апарати за домаќинство по пристапни цени, бидејќи животот е многу повеќе од обврски и недостиг на време.

 

МИСИЈА:

·Да претставуваме компанија со најголема палета на производи во областа на техниката и технологијата.

·Да бидеме работна средина за која секој посакува да биде дел од неа.

·Да бидеме компанија која нуди дополнителна вредност за нашите ценети потрошувачи.

·Да бидеме најбрзо растечка компанија во дејноста.